Тутманик по овчарски на Иван Звездев
28 Февруари 2019
13885
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
За тестото
500 г брашно
200 г краве сирене
200 г кисело мляко
3 яйца
100 мл олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 яйце за намазване
олио за намасляване
сол на вкус
Един малко по различен прочит на традиционният тутманик ни дава гуруто в кулинарството- Иван Звездев.
Пресяваме брашно. Счупваме 3 яйца и леко ги разбъркваме. Загасяваме сода бикарбонат в кисело мляко и прибавяме към яйцата. Наливаме олио и разбъркваме.
Посоляваме брашното, правим кладенче в центъра и прехвърляме сместа, докато разбъркваме. Омесваме тесто. Прибавяме сирене и го натрошаваме.
Намасляваме подходяща четвъртита керамична форма за печене с размери 20х20 см. Прехвърляме тестото и го разпределяме равномерно. Намазваме тутманика с разбито яйце. Печем 30-35 мин. във фурна, загрята на 200 градуса, споделиха колегите от zvezdev.com
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари