Тутманик по тайната рецепта на комшийката

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Тутманик по тайната рецепта на комшийката
Тутманик по тайната рецепта на комшийката
admin
Добавена от: admin
116012
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


1 кг брашно
10 гр. прясна мая
1 с.л. захар
500 мл хладка вода
1 ч.л. сол
2 яйца
Плънка:
350 гр. бяло сирене, настъргано
100 гр. масло
100 гр. свинска мас
тава с диаметър 30 см
 


Първо се смесва маята с 2 лъжици, 1 лъжица захар и малко топла вода, за да се получи кашичка. Оставя се да втасва около 30 минути.
В дълбока купа се пресява брашното, прави се кладенче в средата му и вътре се слагат солта, яйцата, втасалата мая и водата, и се замесва меко тесто. Меси се, докато се получи равномерна и гладка топка тесто. Оставя се да втасва 30 мин. поръсено с брашно и покрито с прозрачно фолио, за да защити тестото от изсушаване.
Тавата се маже с част от маслото. Фурната се загрява на 220 ºC.
Маслото и маста се разтопяват на водна баня.
След като тестото е удвоило обема си, се разделя на пет равни топки.
От всяка топка се разточва кора от 30 cм и се пренася в тавата. Всяка кора се маже с една пета от маслото и поръсва с една пета от сиренето. Процедурата се повтаря и с останалите кори. Последната кора се маже само с мазнина и се нарязва по цялата повърхност. Тутманикът се оставя да втаса, докато удвои обема си.
Пече се покрит с хартия за печене 30 -тина минути.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft