Момичета, вадете пакета с брашното от шкафа, защото днес сме ви приготвили фантастична закуска ! Тутманик-разкош за малки и големи - аромат на масло и пълен със сирене, няма човек, който да му устои! Рецептата е лесна и всеки ще се справи. Ето как се прави този великолепен и пухкав тутманик с масло и сирене :
Тутманик-разкош с масло и сирене
Продукти:
За тестото:
500 гр.
щипка сол
150 мл прясно мляко
10 гр. прясна мая
200 гр. масло
За плънката:
150 гр. сирене
1 яйце
Приготвяне:
Първо захванете маята: разтворете в затопленото леко прясно мляко, добавете 1 ч.л. захар и малко от брашното, така че да стане кашичка. Оставете на топло да шупне. Замесете тесто от изброените продукти, без кравето масло. Него разделете на две равни части.
Готовото тесто оставете в голяма купа, завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса добре - докато удвои обема си.
Премесете тестото, като слагате по малко от едната половина разтопено масло до пълното му усвояване. Оставете отново да втаса. Готовото тесто разделете на 5 равни части.
Натрошете сиренето и смесете с яйцето.
Всяка топка тесто разточете на кръгъл лист. Сложете първия лист в намаслена тавичка. Поръсете с малко плънка. Отгоре сложете втория лист, отново плънка и така до изчерпване на количествата, като на последния лист не се слага плънка. Нарежете тутманика на квадрати. Полейте с останалото разтопено масло и изпечете тутманика на умерена фурна до готовност.