Захванете маята по обичайния начин в топлата вода - със захарта и лъжица-две брашно.
Щом шупне, добавете яйцата, солта, брашното, и замесете гладко и мекичко тесто.
Оставете го 20-тина минути да почине. След това го разделете на 6 топки.
Намажете тавата с масло. Всяка топка тесто разточете с големината на тавата. Разтопете маргарина и маста, и напръскайте със сместа всяка кора, след което поставете от натрошеното сирене. Редете така в тавата: кора, мас и маргарин, сирене, отново кора и т.н. Най-отгоре покрийте с последната кора. Нарежете тутманика на ромбове или парчета по желание. Наръсете отгоре с олио, намажете с разбито яйце и поръсете със сусам.
Оставете да втаса, докато тестото напълни тавата, след което пъхнете тутманика да се пече в предварително загрята фурна до зачервяване.
Тутманикът на баба Марче
2 Декември 2015
31126
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари