Тъмен шоколадов кейк с шоколадови снежинки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Тъмен шоколадов кейк с шоколадови снежинки
Тъмен шоколадов кейк с шоколадови снежинки
admin
Добавена от: admin
2464
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

яйца - 3 броя
захар - 1 ч.ч.
брашно - 1 и ¼ ч.ч.
прясно мляко - 4-5 с.л.
ром - 2 с.л.
олио - 4 с.л.
бакпулвер - ½ пакетче
какао - 5 с.л.
шоколад - ½ ч.ч. бял, натрошен на парченца 

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците със солта, а в друг съд разбийте до пухкав крем жълтъците със захарта. Добавете към жълтъците млякото и олиото и объркайте с разбитите белтъци.
Последно сипете пресятото брашно с бакпулвера, след което какаото. Най-накрая сместа се разбърква с натрошения шоколад и рома. Изсипете я в предварително намазана и набрашнена форма с диаметър 26 см.
Сложете кейка в предварително загрята до 180 градуса фурна да се пече за около 25-30 минути. Проверете готовността с дървена клечка. Готовият кейк се охлажда и се поръсва с настърган шоколад.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft