Напълно зрелите банани произвеждат вещество TNF, което има способността да се бори с анормални клетки. Не се изненадвайте, че скоро в магазините ще бъдат празни рафтовете където стоят бананите. Докато бананите отлежават, се създават тъмни петна по кожата. Нещо повече-колкото повече тъмни петна, толкова по-голям качеството за повишаване на имунитета.
Затова японците ядат банани с основателни причини. Според японското научни изследвания, бананът съдържа ТНФ, който има анти-канцерогенни свойства. Нивото на канцерогенния ефект съответства на нивото на зрялост на плода - колкото е по-зрял банана, толкова е по-добри са анти-канцерогенниите качества. В един експеримент с животни, които професор извършил в университета в Токио изследвал различната полза за здравето на различни плодове, използвайки банани, грозде, ябълки, дини, ананас, крушки и японски ябълки. Разкрито е, че бананът дава най-добри резултати. Увеличава броя на белите кръвни телца, подобрява имунитета и създава антиканцерогенно вещество ТНФ.
Препоръката е да се яде 1 до 2 банани на ден, за да се повиши имунитета срещу болести като настинка, грип ...
Според професора, жълтата кора на бананите с тъмни петна е 8 пъти по-ефективна в подобряване на свойствата на белите кръвни клетки от зелена кора.