Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете захарта, брашното, двата вида какао, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре. В друга купа смесете яйцата, маслото и ванилията. Бавно прибавете сухите съставки към яйчената смес. Тестото ще стане много гъсто и трудно за разбъркване. Прехвърлете го във форма за печене с размери около 20х20 см., предварително намазнена, и притиснете с лъжица или длани, за да се получи равномерен пласт. Изпечете за 30-40 минути. Проверете готовността с дървена клечица. Извадете върху кухненска решетка и оставете да се охлади за 1 час.
Когато браунито изстине, нарежете го на пастички с желан от Вас размер и залейте с карамел и щипка морска сол.
За карамеления сос (домашния карамел): В средно голям съд нагрейте захарта на умерен огън, като бъркате, докато започне да се топи. Трябва да се получи гладка смес с кехлибарен цвят. Добавете маслото и разбъркайте, докато се смеси напълно със захарта. Махнете съда от огъня и бавно налейте вътре сметаната, като продължавате да бъркате, докато се образува гладък сос. Оставете го да се охлади за 10-15 минути, преди да го излеете върху браунито.
Тъмно шоколадово Брауни с карамел
14 Май 2013
23475
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари