Тънко ястие за изтънчен вкус - пилешки кебап на тиган! Само нижеш месцето на шишчетата и става крехко и сочно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тънко ястие за изтънчен вкус - пилешки кебап на тиган! Само нижеш месцето на шишчетата и става крехко и сочно:
Тънко ястие за изтънчен вкус - пилешки кебап на тиган! Само нижеш месцето на шишчетата и става...
8479
Тънко ястие за изтънчен вкус - пилешки кебап на тиган! Само нижеш месцето на шишчетата и става крехко и сочно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

По тази рецепта можете лесно да приготвите отлично сочно месо с вкус точно като типичния турски специалитет - пилешки кебап . Това е истински деликатес, за който ви трябва само килограм пилешко и малко време. Освен това не е нужно да включвате фурната или скара, можете да приготвите месото бързо в тиган. Ето рецептата за чудния Шиш-кебап на тиган :

шиш кебап от пилешко

Шиш-кебап на тиган

Продукти:

1 кг пиле без кости (бутчета и гърди)

4 с.л.

кисело мляко

1 с.л. доматено пюре или кетчуп

1/2 ч.л. червен смлян пипер

1/2 ч.л. смлян черен пипер

1/2 с.л. чили

1/2 с.л. кимион

сол на вкус

щипка канела

чеснова паста или счукан чесън

1 с.л. зехтин

1 с.л. оцет

пръчици за шишчета

Приготвяне:

Нарежете пилето на по-малки парчета и пригответе маринатата.

Сложете киселото мляко в купа, добавете пюре или кетчуп, червен пипер, черен пипер, чили, кимион, сол, канела, счукан чесън, налейте зехтина, оцета и лимоновия сок.

Тайната е основно в комбинацията от три съставки – кисело мляко, олио, оцет и лимонов сок.

Това е най-лесният и вкусен начин за предпазване на месото от изсъхване и се използва основно в турската кухня.

марината шишчета

Разбъркайте маринатата, сложете месото в нея и разбъркайте добре.

Покрийте и оставете да се маринова поне 4 часа (за предпочитане една нощ).

пиле в марината

Готовото месо набодете на шишчетата.

пилешки кебап

Намажете тигана с олио, загрейте го и запържете върху него готовото месо.

Изпечете старателно от всички страни и може да сервирате.

По време на препичането мажете с мазнина според нуждите.

шиш кебап от пилешко

Пожелаваме ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft