По-бърза и лесна торта едва ли може да съществува. Няма нужда да правите сложни смеси, просто разбивате, изсипвате сместа във формата и след като се изпече, заливате с крема.
Шоколадова торта с много крем
Необходими съставки:
- 3 яйца
- 2 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици брашно
- 3 супени лъжици олио
- 3 супени лъжици брашно от рожков
- 2 супени лъжици какао
- 1 ванилова захар
- ½ бакпулвер
Приготвяне:
Белтъците се разбиват със захарта на сняг, след което постепенно се добавят един по един жълтъците при непрекъснато бъркане. Накрая добавете олиото и разбъркайте.
Смесете сухите съставки в отделна купа, след което постепенно с лъжица ги добавете към яйчената смес и разбъркайте леко с лъжица, за да стане гладка.
Получената смес се изсипва в намаслена и набрашнена средно голяма тава и се пече в загрята фурна на 180-200 градуса, около 10-15 минути или докато се изпече кората (проверява се с клечка за зъби)
За крема:
- 2 пакетчета ванилов пудинг
- 700 мл сладка сметана
- 1 желатин по желание за по-стабилен крем
- 100 г шоколад по желание (аз сложих нарязан на парчета шоколад с ром)
Приготвяне:
Сварете пудинга според указанията на плика, но добавете по-малко мляко, ако искате кремът да е по-плътен. Освен това добавете захар според вашия вкус.
Отделно разбийте 700 мл сладка сметана. Когато пудингът е напълно изстинал, се смесва с разбитата сметана. За по-голяма стабилност на крема може да добавите 1 бр сметана за разбиване или желатин към крема, но аз го използвам рядко.
За обогатяване на вкуса нарязвам на ситно 100 г шоколад по желание, като аз обикновено използвам такъв с ром. Готовият крем нанесете върху охладената кора.
Снимка: YouTube
За глазурата:
Разтопете на водна баня 100 г шоколад с малко олио и сладка сметана, след което намажете равномерно тортата.
Снимка: YouTube
За украса използвах бонбони карамел и настърган шоколад.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!