Тънък блат и дебел пласт крем - затова обожавам тази торта! Сочна, върховно шоколадова и много евтина:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тънък блат и дебел пласт крем - затова обожавам тази торта! Сочна, върховно шоколадова и много евтина:
Тънък блат и дебел пласт крем - затова обожавам тази торта! Сочна, върховно шоколадова и много...
8971
Източник: За Жената
Тънък блат и дебел пласт крем - затова обожавам тази торта! Сочна, върховно шоколадова и много евтина:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

По-бърза и лесна торта едва ли може да съществува. Няма нужда да правите сложни смеси, просто разбивате, изсипвате сместа във формата и след като се изпече, заливате с крема.

Бързо и лесно, всеки може да го направи! Споделяме необходимите продукти за тази феноменална (и много евтина) Шоколадова торта с много крем .

Шоколадова торта с много крем

Необходими съставки:

  • 3 яйца
  • 2 супени лъжици захар
  • 3 супени лъжици брашно
  • 3 супени лъжици олио
  • 3 супени лъжици брашно от рожков
  • 2 супени лъжици какао
  • 1 ванилова захар
  • ½ бакпулвер

Приготвяне:

Белтъците се разбиват със захарта на сняг, след което постепенно се добавят един по един жълтъците при непрекъснато бъркане. Накрая добавете олиото и разбъркайте.

Смесете сухите съставки в отделна купа, след което постепенно с лъжица ги добавете към яйчената смес и разбъркайте леко с лъжица, за да стане гладка.

Получената смес се изсипва в намаслена и набрашнена средно голяма тава и се пече в загрята фурна на 180-200 градуса, около 10-15 минути или докато се изпече кората (проверява се с клечка за зъби)

За крема:

  • 2 пакетчета ванилов пудинг
  • 700 мл сладка сметана
  • 1 желатин по желание за по-стабилен крем
  • 100 г шоколад по желание (аз сложих нарязан на парчета шоколад с ром)

Приготвяне:

Сварете пудинга според указанията на плика, но добавете по-малко мляко, ако искате кремът да е по-плътен. Освен това добавете захар според вашия вкус.

Отделно разбийте 700 мл сладка сметана. Когато пудингът е напълно изстинал, се смесва с разбитата сметана. За по-голяма стабилност на крема може да добавите 1 бр сметана за разбиване или желатин към крема, но аз го използвам рядко.

За обогатяване на вкуса нарязвам на ситно 100 г шоколад по желание, като аз обикновено използвам такъв с ром. Готовият крем нанесете върху охладената кора.

глазура за торта

Снимка: YouTube

За глазурата:

Разтопете на водна баня 100 г шоколад с малко олио и сладка сметана, след което намажете равномерно тортата.

шоколадова торта с крем

Снимка: YouTube

За украса използвах бонбони карамел и настърган шоколад.

парче крем-торта

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft