Търговци признаха за начините, по които мамят, че месото е прясно

вход през zajenata.bg
За Жената
Търговци признаха за начините, по които мамят, че месото е прясно
1960
Снимков материал: pixabay.com
Търговци признаха за начините, по които мамят, че месото е прясно

Розовият цвят на пържолите и свинското по щандовете на търговските вериги се дължи на обработката им с дезинфектант. За това разказаха за "Телеграф" производители на свинско месо от Врачанско. 

Нормалният цвят на узрялото свинско месо е розов, като отива към леко кафеникав.

По това време може да се познае, че е прясно и не е внесено от другия край на планетата, коментираха търговци и производители.  В много случаи обаче, за да остане месото със свеж розов цвят, производителите използват калиев перманганат - вещество с червен цвят, популярно като дезифектант, както и с антигъбични свойства.

Плюсът му е, че е безвкусен и не може да се засечен извън лаборатория. 

По-възрастните клиенти лесно разпознават "освеженото" месо и го избягват, но масово хората предпочитат именно него, признаха търговци от унгарска верига с клон на пазара "Иван Вазов" в София.  Като цяло прясно произведено в България свинско месо може да се намери в повечето от малки бутикови магазини в страната.

Те обикновено са на фермери, които са затворили цикъла на производство.  Повечето от тях са принудени да продават в собствени магазини, тъй като не могат да смогнат на огромните изисквания на търговските вериги.  Такъв производител сподели, че търговска верига им е поискала 5000 лв. годишно, за да продава месото им на щандовете си. Отказват се, защото не могат да издържат.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft