Търсите изпитани рецепти с тиква? Ще се влюбите в тази от първата хапка!
21 Октомври 2017
10242
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
125 грама кефир
175 грама брашно
1 кафена лъжичка слънчогледово олио
1 кафена лъжичка бял винен оцет
1 чаена лъжичка захар
1 и 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
щипка сол
за плънката
500 грама настъргана тиква
250 грама кафява захар
2 супени лъжици олио
300 грама заквасена сметана
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 супени лъжици мед
В купичка смесете кефира със содата и солта. Разбъркайте и оставете настрана.
В друг съд сложете брашното, олиото, оцета и захарта. Комбинирайте продуктите и пригответе меко тесто. Разделете го на няколко равни части и ги оставете да си починат за час.
През това време запържете тиквата в тиган, сложете захарта и задушете до омекване. Охладете плънката и оставете настрана. Разточете тестото на равни по големина кръгли кори, разпределете тиквената смес върху всяка и прегънете краищата така, както е показано на снимките.
През това време запържете тиквата в тиган, сложете захарта и задушете до омекване. Охладете плънката и оставете настрана. Разточете тестото на равни по големина кръгли кори, разпределете тиквената смес върху всяка и прегънете краищата така, както е показано на снимките.
Пригответе всички джобчета по този начин и загрейте тиган. Намаслете и ги изпечете от двете страни до златисто. В купа смесете сметаната с меда и ванилията. Разбъркайте, подредете джобчетата в чиния, поднесете ги, гарнирани със сладкия млечен крем, разчупете и хапнете.
Да ви е сладко!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари