Класическото месо по френски определено заслепява много ястия от свинско месо, които могат да се готвят във фурна. Това е разбираемо, защото под изпеченият слой сирене няма нищо излишно. И все пак понякога може да изглежда, че нещо липсва ...
Затова се осмелихме да променим малко рецептата за месо по френски и да я направим идеална, а вие само трябва да оцените този шедьовър.
Нужни съставки
свинско месо 1 кг
лук 3 бр.
домат 3 бр.
картофи 4 бр.
чесън 4 скилидки
Твърдо сирене 250 грама
подправки на вкус
сол на вкус
майонеза
Как да си го сготвите:
Нарежете месото на големи резени, подправете го със сол и пипер. Почистете картофите и настържете на ренде, сиренето също, нарежете лука на шайби и доматите на кръгчета.
Вземете хартия за печене и я намажете с олио, поставете върху нея слоеве с месо, лук, настърганите картофи. Сега сложете доматите с майонеза и ги сложете върху върха на картофите. Пъхнете във фурната за 40 минути на 200 градуса.
Не изключвайте фурната. Извадете тавичката за печене, сложете пресован чесън с подправките и поръсете със сирене. Изпратете го във фурната за още 5 минути.
Най-красивото в тази рецепта е, че тя не е класическа и затова може да се направи със всякакво месо. Само не забравяйте, че ако решите да е с телешко трябва първо да бъде добре мариновано .
Споделете с нас вашите впечатления, може би вашият вариант за готвене ще доведе рецептата до ново ниво