Тюрбан сарма - срам не срам, мога цяла тава да изям! Правя я от 60 години и всички твърдят, че е уникална:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тюрбан сарма - срам не срам, мога цяла тава да изям! Правя я от 60 години и всички твърдят, че е уникална:
Тюрбан сарма - срам не срам, мога цяла тава да изям! Правя я от 60 години и всички твърдят, че е...
121516
Източник: За Жената
Тюрбан сарма - срам не срам, мога цяла тава да изям! Правя я от 60 години и всички твърдят, че е уникална:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съпругът ми ме моли да правя това ястие всеки ден - резултатът е невероятен. Трябва да опитате нашата Тюрбан-сарма .

Правя тази рецепта от 60 години! Първо майка ми, а след нея и аз! Вкусно и бързо. Всички, които почерпим, веднага пожелават рецептата. А всъщност всичко е много просто - смесваш и пълниш листата. Ето какво ви трябва:

Тюрбан-сарма

Продукти:

  • 1 глава зеле
  • 1 морков
  • 3 чушки
  • 2 глави червен лук
  • 3 скилидки чесън
  • магданоз или целина
  • 500 грама кайма
  • 200 грама измит ориз
  • 100 грама ситно накълцано сухо месо
  • сол
  • 2 чаени лъжички смлян сладък червен пипер
  • смлян черен пипер

Начин на приготвяне: 

Извадете кочана от зелето и го варете в подсолена вода за около 30 минути. След като сварите зелето, го извадете от водата, отцедете го, след което отделете листата.

зелка във вода

Снимка: YouTube

Всички зеленчуци се нарязват на възможно най-дребно, след което се смесват с каймата, ориза и сушеното месо и се подправя на вкус.

съставки пълнеж

Снимка: YouTube

пълнеж сарми

Снимка: YouTube

Отстранете твърдата среда от листата и ги разделете на две, ако са големи.

Напълнете ги с плънка и навийте като рула, като първо подпъхнете краищата, за да не изтече плънката. Намаслете тавата или гювеча и наредете пълнените сарми под формата на охлюв (като вита баница).

завиване сарми

Снимка: YouTube

сарми с месо

Снимка: YouTube

тюрбан сарма сурова

Снимка: YouTube

Смесете доматения концентрат с 500 мл вода. Залейте пълнените зелеви листа. Покрийте с фолио и печете във фурната за около 90 минути в загрята на 200 градуса фурна.

сарми доматен сос

Снимка: YouTube

Залейте всичко със заквасена сметана. По желание към сметаната може да се добави 1 яйце и малко сирене. Печете във фурната за още 30 минути.

заливка сарми

Снимка: YouTube

На вкус е перфектно! Вашите гости и семейството ще бъдат възхитени от този специалитет.

Да ви е сладко!

тюрбан сарма парче

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft