Всяка велика храна се нуждае от нещо. Например, какво би било индийско къри без ориз? Ще бъде наполовина толкова добро.
Номерът е да се направи още в самото начало: преди да се свари ориза, добавете препълнена супена лъжица кокосово масло.
После добавете желаното количество ориз и го оставете да се стопи. Разбърква се добре.
Сега добавете необходимото количество вода.
Разбъркайте и след това:
Поставете капака! Веднага след като водата заври, можете да изключите печката или да я намалите доста.
Още 5-6 минути по-късно, изключете печката напълно. Остатъчната топлина е достатъчна да завърши готвене на ориза.
Оризът просто става перфектен. И благодарение на кокосово масло, той има само половината калории.
Принципът може да бъде лесно обяснен: чрез добавяне на кокосово масло , простите въглехидрати в ориза се превръщат в резистентно нишесте. Човешкото тяло не може напълно да усвои този нишесте и затова го превръща в енергия. Затова приемът на калории се намалява автоматично, но вкуса и наситеността са напълно незасегнати.
Вкусна храна и само с половината от калориите? Трябва да опитате задължително!