Бъдете честни: Кога беше последният път, когато използвахте вашата машина за хляб? Измина доста време, нали? Това е само един от многото примери за домакински уреди, които се използват с нетърпение за кратък период от време, преди да изчезнат, прибрани в задната част на кухненския шкаф. Но сега е времето: Намерете я, защото машината е абсолютно перфектна за тези канелени хапки .
Вие се нуждаете от следните съставки:
100 гр меко масло
200 мл мляко
1 пакет мая
500 гр брашно
2 супени лъжици захар
2 яйца
Щипка сол
150 гр масло
125 гр захар
2 супени лъжици канела
200 гр Крема сирене
100гр разтопено масло
4 супени лъжици захар
Първо, комбинирайте всички течни съставки за тестото заедно.
Разбира се, класическият начин, с помощта купа и миксер работи добре.
След това тестото се оставя да престои поне 20 минути. През това време то ще се удвои по размер.
В същото време, се комбинират съставките за плънката с канела. На ръка е най-добре.
Разточете тестото, направете го плоско и квадратно. Колкото по-тънко, толкова по-добре.
Намажете със слой от масло. След това поръсете с канела. Навийте тестото, както е показано на снимката.
И тук идва ред на нашият трик: използвайте конец за зъби .
Той работи много по-добре, отколкото ножа. Така кръглата форма се запазва.
Свитъците след това може да бъдат леко намазани с масло и се поставят в тава за печене. Оставя се свободно пространство между тях, защото набухват. Слагат се в предварително загрята фурна в продължение на 15-20 минути на 180 ° С.
През това време, можете да си приготвите крема. Просто смесете всички съставки заедно добре.
След изпичането, просто го разпростре върху горещите канелени свитъци. И се наслаждавайте!