Тя изля чаени листа в чинийка и я постави на пода. Не очаквах такъв ефект!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Тя изля чаени листа в чинийка и я постави на пода. Не очаквах такъв ефект!
5108
Снимков материал: pixabay.com
Тя изля чаени листа в чинийка и я постави на пода. Не очаквах такъв ефект!

Обикновеното приготвяне на чай може да се използва не само за приготвяне на ароматна чаена напитка. Приготвянето на чай е невероятно полезен продукт за решаване на ежедневни битови проблеми. Ето как можете да използвате чаени листа в ежедневието!

Чаят може да се използва  като стръв за хлебарки . За да направите това, 1 супена лъжица чай се залива с чаша вряла вода и се настоява за 5 минути. Към чая се добавят сварен жълтък, 1 ч. ч.

борна киселина, захар и брашно. От сместа се разточват топки и се подреждат на места, където се натрупват насекоми. Важно е тези места да не са достъпни за деца и домакинства: тогава ще бъде осигурена безопасност и след 2 седмици няма да има хлебарки.

Зеленият чай се е доказал в борбата с друго вредно насекомо –  молците. За да направите това, в шкафа се подреждат чинийки с пресен ароматен чай. Молецът не харесва тази миризма и тя отлита.

Чаят връща блясъка и освежава тона на дървените изделия - дъски, паркет, мебели. 

Дървото се третира с чай така: Първо го измиват както обикновено, но не го оставят да изсъхне: веднага го избърсвате с мека кърпа, навлажнена с чаен разтвор. А разтворът е много лесен за приготвяне: 1/2 супена лъжица неизползвани чаени листа или пълна супена лъжица чаени листа се заливат с литър вряла вода и се настояват за 5 минути. След това се смесва с 2 литра вода - разтворът е готов. Важно е да запомните: за обработка на дървесина трябва да вземете черен чай, а не зелен.

Оцветяващите свойства на чая са известни отдавна. Те могат лесно да оцветяват памучни и вълнени изделия: плетени салфетки, покривки, декоративни пана, продукти от макраме. За да направите това, залейте 2 супени лъжици чаени листа с литър вряла вода, поставете на огъня и добавете 2 супени лъжици сол. Чаят се запарва 3-5 минути, след което оцветеният продукт се накисва в бульона за 10-15 минути. След това се изваждат и се изплакват в студена вода с добавка на оцет.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft