Азиатската кухня съчетава напълно несъвместими на пръв поглед вкусове. Но резултатът е винаги един - вкусно ястие с необичаен сос. Да, това е нещото, което успешно подчертава основните съставки и дава характер на ястие
Рецепта за пилешки гърди в соев сос предполага присъствието не само на обичайните ароматни дресинги, но и на сладката нотка мед, както и хрупкавия сусам.
Съставките
Пилешко филе 500 грама
Соев сос 4 супени лъжици
мед 3 супени лъжици
Слънчогледово масло 3 супени лъжици
чесън 3 скилидки
къри на вкус
Черен пипер
джинджифил
сусам 1 супена лъжица
Подготовка
Нарежете пилето на средни парчета и го поставете в марината, която сте приготвили предварително като сте смесили соевия сос, джинджифила, чесъна, минал през пресата, кърито и пипера. Оставете за 1 час в нея да преседи пилето.
В тиган сложете олиото, прибавете меда и оставете да се стопи. Поставете парчетата филе и изпържете до златисто- кафяво. Поръсете със сусамените семена.
Сервирайте пилешки гърди с гарнитура по ваш избор.