Тя разряза картофите на 2, а само след 30 минути ни изуми с резултата - по-вкусно нещо не бях ял!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тя разряза картофите на 2, а само след 30 минути ни изуми с резултата - по-вкусно нещо не бях ял!
Тя разряза картофите на 2, а само след 30 минути ни изуми с резултата - по-вкусно нещо не бях ял!
510823
Тя разряза картофите на 2, а само след 30 минути ни изуми с резултата - по-вкусно нещо не бях ял!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бързо, лесно вкусно - кой не обича? Днешната рецепта е точно такава - пълнени кошнички от картофи с вкусни гъбки жулиен и златна кашкавалена коричка....
картофени лодки

картофени лодки

СЪСТАВКИ:

масло
  • 1/2 ч. л.  брашно
  • 250 мл не прекалено тежка сметана
  • 100 гр. кашкавал
  • сол и черен пипер на вкус
  • ПРИГОТВЯНЕ:

    1. Внимателно измийте картофите с четка, не е необходимо да белите кората. Нарежете всеки картоф надлъжно на две равни части.
    2. С малка лъжица внимателно издълбайте средата на двете половини, за да получите нещо като лодки със стена, дебела около 5 мм. За да не изхвърляте издълбаното, може да го използвате за пюре.
      картофени лодки
    3. Получените картофени лодки сложете в студена вода, така че да не потъмняват.
      картофени лодки
    4. На слаб огън в тиган разтопете маслото, сложете вътре ситно нарязаните гъби и запържете за 5-7 минути. Добавете нарязания лук, колкото е възможно по-ситно, и задушавайте още 7 минути на умерен огън. Добавете брашното и бързо разбъркайте, докато сосът получи необходимата плътност.
    5. Време е да добавите сметаната, сол и черен пипер на вкус. Оставете сместа за още 3-4 минути на огъня и отстранете.
      картофени лодки
    6. Сложете картофите в тавичка, покрита с хартия за печене, във всяка половинка сложете малко парче масло, малко сол и черен пипер. Напълнете лодките с гъбената плънка и ги пъхнете във фурната за 15 минути при температура от 180-200 ° C.
      картофени лодки
    7. След това поръсете с настърган кашкавал и допечете за още 15 минути.
      картофени лодки
      Златната кашкавалена коричка е толкова апетитна... А за пълен възторг липсва само щипка червен пипер на върха ... Усилията ви със сигурност ще пожънат небивал успех!
    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft