У дома всички обожаваме тиквички освен малкият ми син! Но приготвени така, дори той ги яде!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
У дома всички обожаваме тиквички освен малкият ми син! Но приготвени така, дори той ги яде!
У дома всички обожаваме тиквички освен малкият ми син! Но приготвени така, дори той ги яде!
11084
У дома всички обожаваме тиквички освен малкият ми син! Но приготвени така, дори той ги яде!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

2 глави лук
250 грама нарязани тиквички
сол, черен пипер
1 стрък зелен лук, нарязан ситно
30 грама краве масло
6 разбити яйца
1/3 чаена лъжичка шафран
1/2 чаена лъжичка куркума
1 и 1/2 супени лъжици оризово брашно
1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
нарязани листенца магданоз и зелен лук за украса

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото в тиган и запържете лука. Задушете и го пресипете в купа.

Сложете тиквичките, солта, черния пипер и зеления лук.

Задушете зеленчуците и ги прибавете към яйцата, заедно с лука.

Подправете с куркумата, шафрана, оризовото брашно и бакпулвера. Разбъркайте и изсипете всичко в горещия тиган.

Печете 10 минути от едната страна и още толкова от другата. Използвайте плоска чиния, с която да си помогнете при обръщането на тортилята. Охладете, разрежете и поднесете, гарнирана със заквасена сметана, магданоз и зелен лук.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft