У дома всички обожаваме тиквички освен малкият ми син! Но приготвени така, дори той ги яде!
31 Юли 2017
11092
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
2 глави лук
250 грама нарязани тиквички
сол, черен пипер
1 стрък зелен лук, нарязан ситно
30 грама краве масло
6 разбити яйца
1/3 чаена лъжичка шафран
1/2 чаена лъжичка куркума
1 и 1/2 супени лъжици оризово брашно
1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
нарязани листенца магданоз и зелен лук за украса
Загрейте маслото в тиган и запържете лука. Задушете и го пресипете в купа.
Сложете тиквичките, солта, черния пипер и зеления лук.
Задушете зеленчуците и ги прибавете към яйцата, заедно с лука.
Подправете с куркумата, шафрана, оризовото брашно и бакпулвера. Разбъркайте и изсипете всичко в горещия тиган.
Печете 10 минути от едната страна и още толкова от другата. Използвайте плоска чиния, с която да си помогнете при обръщането на тортилята. Охладете, разрежете и поднесете, гарнирана със заквасена сметана, магданоз и зелен лук.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари