У дома правим коледните меденки само по рецептата на Катето Евро - чудни стават всеки път!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
У дома правим коледните меденки само по рецептата на Катето Евро - чудни стават всеки път!
У дома правим коледните меденки само по рецептата на Катето Евро - чудни стават всеки път!
34379
Източник: edna.bg
У дома правим коледните меденки само по рецептата на Катето Евро - чудни стават всеки път!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Както всяка година, така и тази ви показваме любимите рецепти на популярни личности у нас. А сред звездите сигурно няма по-голяма кулинарка от Катето Евро , която има издадени вече няколко книги с рецепти.

Днес решихме да ви представим нейните коледни курабийки с джинджифил , които изглеждат много апетитно, а не са и трудни за приготвяне.

Чудесен начин да ангажирате малчуганите вкъщи - те с удоволствие ще изрязват с формички курабийките от тестото, а после ще ви помогнат с желание и в украсата, подобно на внучката на актрисата - малката Кате Кадиева, която също се увлича по готвенето.

Коледните меденки на Катето Евро

Продукти (за 8 порции):

3 ч. ч. брашно

125 г масло

1/2 ч.ч. кафява захар

1 яйце

1/2 ч.ч. мед

2 ч.л. канела

1 ч.л. бакпулвер

1 щипка сол

За глазурата:

1 белтък

1 ч.ч. пудра захар

1/2 ч.л. лимонов сок

сладки от медено тесто

Техника на приготвяне:

Мекото масло, медът, яйцето и кафявата захар се разбиват с миксер много добре, докато се получи напълно гладка смес. След това се добавят брашното, канелата, джинджифилът, бакпулверът и солта. Омесва се гладко тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се поставят в хладилник за няколко часа.

След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формичка по избор. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Изпичат се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10-15 минути. След това се изваждат и се охлаждат.

меденки Катето Евро

Накрая сладките с канела, джинджифил и мед се украсяват с глазура, приготвена от разбитите на твърд сняг пудра захар, лимонов сок и белтък.

меденки с джинджифил

Снимки: Катето Евро

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft