У нас не сме по здравословното хапване, ядем си традиционни манджи, но след тази рецепта разбрахме колко вкусно всъщност е то (видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
У нас не сме по здравословното хапване, ядем си традиционни манджи, но след тази рецепта разбрахме колко вкусно всъщност е то (видео)
У нас не сме по здравословното хапване, ядем си традиционни манджи, но след тази рецепта...
181535
У нас не сме по здравословното хапване, ядем си традиционни манджи, но след тази рецепта разбрахме колко вкусно всъщност е то (видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пиле с броколи и гъби . Перфектната комбинация!

Пиле, броколи и гъби – съставки, които си подхождат невероятно много и винаги в комбинация с подходящите подправки, създават едно прекрасно ястие.

Днешната рецепта е точно такава. Изисква минимални усилия, а резултатът е перфектен!

 

Необходими продукти:

0,5 кг пилешки гърди, нарязани на кубчета

сол на вкус

черен пипер на вкус

0,5 кг броколи

250 грама гъби, нарязани

3 супени лъжици олио за пържене

 

За соса:

3 скилидки чесън, смлян

1 супена лъжица джинджифил, смлян

2 супени лъжици сусамово олио

1/3 чаша соев сос

1 супена лъжица кафява захар

1 чаша пилешки бульон

1/4 чаша брашно

 

Начин на приготвяне:

В голям съд на среден огън сложете 1 супена лъжица масло. След като маслото се разтопи, добавете пилешкото, солта и черния пипер, запържете, докато придобие златисто кафяв цвят.

Извадете готовото пилешко от тигана и оставете настрана.

В същия тиган добавете 1 супена лъжица масло и изсипете гъбите. Когато гъбите започнат да омекват, добавете броколите и варете, докато и те омекнат.

Извадете готовите гъби и броколи от тигана и ги оставете настрана.

Добавете 1 супена лъжица сусамово олио в тигана и запържете чесъна и джинджифила, за да освободят аромата си. Добавете останалите съставки и  разбърквайте соса до получаването на еднородна смес.

Върнете пилето и зеленчуците в тигана, разбърквайте, докато се затоплят.

Сервирайте ястието топло с ориз.

 

Насладете му се!

Вижте във видеото как точно да приготвите това ястие:

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft