10 бр. ябълки
50 карамфилчета
2 ч.ч. вода
4 ч.ч. захар
1 с.л. индийско орехче
1 с.л. джинджифил
1/2 ч.л. бахар
2 пръчици канела
6 бр. яйца
3 л шери
2 ч.ч. бренди
Ябълките се набождат с по 5 карамфилчета и се слагат в тавичка. Налива се 1 ч.ч. вода в тавичката и се покрива с фолио. Пекат се на 190 С във фурна за 1 час. В тенджера се сипват 1 ч.ч. вода, захарта и подправките. Слага се на котлона и се оставя да ври за 5 минути, след което се сваля от огъня и се оставя да изстине. Разделят се яйцата и в голяма купа се разбиват белтъците на сняг. Жълтъците отделно леко се разбиват, слагат се в купата при белтъците и внимателно се разбъркват. Малко по малко се добавя сиропът с подправките към яйчената смес при постоянно разбъркване. Сместа се прехвърля в купа за сервиране (ако вече не е в нея). В голяма тенджера се загряват шерито и брендито - не трябва да завират, но трябва да са горещи. Добавя се 1 ч.ч. от загряното вино в яйчената смес и се разбърква добре. Това се повтаря докато цялото вино се прехвърли в купата. Нормално е да стане на пяна. Изпечените ябълки се добавят точно преди сервиране и докато сместа все още е на пяна.