Убивам за парченце! Пухкава крем пита с МАЛИНИ и ванилов крем - летен екстаз по рецепта на Силвана:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Убивам за парченце! Пухкава крем пита с МАЛИНИ и ванилов крем - летен екстаз по рецепта на Силвана:
Убивам за парченце! Пухкава крем пита с МАЛИНИ и ванилов крем - летен екстаз по рецепта на Силвана:
18868
Убивам за парченце! Пухкава крем пита с МАЛИНИ и ванилов крем - летен екстаз по рецепта на Силвана:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кремпита с пудинг – нестандартна и бърза с прекрасен вкус. Тази кремпита с малини е вкусна и малко необичайна. Процедурата по приготвянето й е проста и бърза, а рецептата ни изпрати нашата читателка Силвана. Изненадайте любимите си хора с този мек, сочен и нежен сладкиш.

малинова кремпита

Кремпита с малини и ванилия

Продукти за крема:

3 пакетчета ванилова захар

200 г кристална захар

4 яйца

140 г густин (царевично нишесте)

1 л прясно мляко

200 г масло

200 мл неутрална сладкарска сметана

2 готови листа бутер тесто

За малиновия крем:

400 гр. малини

100 гр.

захар

50 гр. густин (царевично нишесте)

150 мл вода

Приготвяне: 

В тенджера се слагат 3 пакетчета ванилова захар, добавят се 200 г кристална захар, след това 4 яйца и 140 г нишесте. Разбъркайте малко с тел/бъркалка, след което постепенно започнете да добавяте 1 литър мляко, докато сместа стане гладка и еднородна.

пудинг в мляко

крем пудинг

Оставете крема да се свари равномерно и да се сгъсти, като разбърквате от време на време. След като заври, се вари още 3-4 минути, след което се сваля от котлона и се оставя да изстине, покрит с прозрачно фолио в контакт.

Двете готови листа бутер тесто се нареждат една до друга в подходяща форма или тава, застлана с хартия за печене (може и в две по-малки тави). Може и да ги разрежете, за да паснат във формата, която ще използвате.

бутер тесто в тава

Корите се надупчват малко с вилица и се пекат според указанията до получаване на златиста коричка. През това време сложете малините в тенджера и добавете 100 г кристална захар с 50 г нишесте. Смесете съставките и варете на умерен огън до омекване на малините и получаване на фин сос.

малинов сос

Разбъркайте охладения пудинг, който сте приготвили първоначално, за да го разредите, след това добавете към него 200 г размекнато масло и разбъркайте. Отделно прибавете и 200 г течна сметана и отново разбийте с миксер.

маслен крем

Поставете първата кора във форма с пръстен и отгоре намажете с половината ванилов крем. 

основа с крем

Разбъркайте добре, след което добавете малиновия топинг. 

малинов топинг

Заглажда се, след което се покрива с втората половина от крема и накрая се поставя втората кора, натрошена на трохи.

кремпита с малини

малинова кремпита украса

Оставете в хладилника да се охлади за 4-5 часа, а преди сервиране поръсете с пудра захар. 

малинова кремпита

готова кремпита с малини

кремпита с малини

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft