Кремпита с пудинг – нестандартна и бърза с прекрасен вкус. Тази кремпита с малини е вкусна и малко необичайна. Процедурата по приготвянето й е проста и бърза, а рецептата ни изпрати нашата читателка Силвана. Изненадайте любимите си хора с този мек, сочен и нежен сладкиш.
Кремпита с малини и ванилия
Продукти за крема:
3 пакетчета ванилова захар
200 г кристална захар
4 яйца
140 г густин (царевично нишесте)
1 л прясно мляко
200 г масло
200 мл неутрална сладкарска сметана
2 готови листа бутер тесто
За малиновия крем:
400 гр. малини
100 гр.
50 гр. густин (царевично нишесте)
150 мл вода
Приготвяне:
В тенджера се слагат 3 пакетчета ванилова захар, добавят се 200 г кристална захар, след това 4 яйца и 140 г нишесте. Разбъркайте малко с тел/бъркалка, след което постепенно започнете да добавяте 1 литър мляко, докато сместа стане гладка и еднородна.
Оставете крема да се свари равномерно и да се сгъсти, като разбърквате от време на време. След като заври, се вари още 3-4 минути, след което се сваля от котлона и се оставя да изстине, покрит с прозрачно фолио в контакт.
Двете готови листа бутер тесто се нареждат една до друга в подходяща форма или тава, застлана с хартия за печене (може и в две по-малки тави). Може и да ги разрежете, за да паснат във формата, която ще използвате.
Корите се надупчват малко с вилица и се пекат според указанията до получаване на златиста коричка. През това време сложете малините в тенджера и добавете 100 г кристална захар с 50 г нишесте. Смесете съставките и варете на умерен огън до омекване на малините и получаване на фин сос.
Разбъркайте охладения пудинг, който сте приготвили първоначално, за да го разредите, след това добавете към него 200 г размекнато масло и разбъркайте. Отделно прибавете и 200 г течна сметана и отново разбийте с миксер.
Поставете първата кора във форма с пръстен и отгоре намажете с половината ванилов крем.
Разбъркайте добре, след което добавете малиновия топинг.
Заглажда се, след което се покрива с втората половина от крема и накрая се поставя втората кора, натрошена на трохи.
Оставете в хладилника да се охлади за 4-5 часа, а преди сервиране поръсете с пудра захар.