"Убиецът" на сочното кюфте! Никога не добавяйте този продукт в каймата (а всички го правим)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
"Убиецът" на сочното кюфте! Никога не добавяйте този продукт в каймата (а всички го правим)
12072
Снимков материал: pixabay.com
"Убиецът" на сочното кюфте! Никога не добавяйте този продукт в каймата (а всички го правим)

Почти всички домакини правят тази грешка.

Какво по-лесно от това да приготвиш кюфтета , ще си кажете? Често пъти обаче и при опитни домакини кюфтетата се получават жилави и недостатъчно сочни.

И всичко това заради една често срещана грешка при приготвянето им. Тук единодушни са почти всички готвачи.

Оказва се, че в никакъв случай не трябва да добавяте яйца към каймата ! Те отнемат цялата влага, правейки я суха.

За да станат кюфтетата вкусни и топящи се в устата, трябва да налеете малко газирана или обикновена вода в каймата, казва главният готвач Роман Трусов.

Основното тук е да не прекалявате: За 1 кг мляно месо се нуждаете от около 100 грама течност.

"Колкото по-рядка е каймата, толкова по-сочна ще бъде. Но ако е твърде рядка, тогава е трудно да се оформят кюфтета или други продукти от нея. Затова трябва да има златна среда."

Роман Трусов, готвач

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft