350-400 гр. мляно месо
6-7 големи картофа
2 средни тиквички
2 моркова
2 яйца
200 мл кисело мляко
малко олио
сол
подправки на вкус
Обелените, измити и нарязани на парчета тиквички накиснете в продължение на 2 минути във вряща вода. Извадете ги и ги отцедете.
Обелете и настържете морковите. В горещо олио запържете каймата (смес от свинско и говеждо месо), добавете сол и подправки на вкус, прибавете морковите, една чаша вода и задушете хубаво.
Обелете и нарежете картофите на филийки. Леко ги посолете и подправете на вкус.
В намазнена тава за печене подредете ред картофи, половината от плънката с месо, след това ред тиквички, останалата плънка и втори ред картофи. Залейте с малко (половин чаша) вода. Печете 30-40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Извадете от фурната.
Разбийте яйцата, добавете киселото мляко, разбъркайте и залейте със сместа мусаката.
Върнете във фурната и печете още 15-20 минути.
Поднесете я гореща.