Ако приготвите свинското по тази лесна рецепта, то ще стане крехко и сочно , а "шубата", под която е печено, ще е по-вкусна и от самото месо!
Свинско под шуба
Продукти:
Картофи - 500 гр.
Свинско месо - 700 гр.
Сол - 1/2 ч.л.
Подправка за свинско месо - 1/2 ч.л.
Черен пипер - на вкус
Сушен чесън - 1/3 чаена лъжичка
Гъби - 200 гр.
Лук - 1 глава
Домати - 2 бр.
Растително масло - 2 супени лъжици
Яйце - 1 бр.
Брашно - за овалване
Кашкавал - 120 гр.
Заквасена сметана или майонеза - 5 супени лъжици.
Приготвяне:
Първо сложете да се варят картофите в подсолена вода. През това време пригответе месото: нарежете го на филии с дебелина 2-3 см, начукайте го леко и подправете със сол, черен пипер, подправка за свинско, сушен чесън.
Гъбите нарежете на ситно, а лука - на полумесеци. Запържете гъбите в малко олио, като добавите сол и черен пипер на вкус.
Сварените картофи намачкайте на пюре с 30 гр.масло и малко прясно мляко.
Извадете месото от хладилника. Разбийте яйцето. Потапяйте всяка пържолка първо в яйце, а после я овалвайте в брашно. Подредете ги в тавичка върху хартия за печене. Върху всяка филийка месо сложете нарязан на кръгчета домат, по малко от гъбите, върху тях - лук, картофено пюре и покрийте всичко със заквасена сметана или майонеза, като внимателно намажете върху цялата повърхност на филийките месо. Най-отгоре поръсете настърган кашкавал и пъхнете всичко да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пече се до зачервяване - може да покриете с фолио, ако "шубата" започне да се зачервява прекалено бързо.
Приятен апетит!