Можете да говорите за ползите от пилешкото месо много дълго време. Филето е особено ценено - диетично и богато на протеини, подхожда на всички вкусове и има хиляди варианти да го приготвите. Има много различни рецепти: от най-прости пилешки салати до оригиналното пилешко суфле . И любителите на пържени сочни гърди определено ще харесат тази опция.
Пилешките рулца с кашкавал са толкова привлекателни и апетитни, че моментално изчезват от масата. Нежното филе в сос е особено вкусно, когато е горещо. Ако предпочитате по-пикантни ястия, опитайте да добавите чесън или любимите си подправки, това определено ще добави още по- привлекателен вкус.
Съставки
Пилешки гърди 250 g
кашкавал 100-150 g
Пилешки бульон 250 мл
Сметана 2 с.л.
Пшенично брашно 1 супена лъжица
Масло 20 g
Слънчогледово олио 2 с.л. л
подправки
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Приготвяне:
Измивам пилешкото филе и оставям да изсъхне. Нарязваме всяка половина на 3-4 части и начукваме от двете страни с положено фолио, като сме добавили сол и черен пипер.
Измийте и нарежете подправките, нарежете кашкавала на филийки. Поръсете с билки и намажете със сметана. Завиваме на ролки и фиксираме с клечки за зъби.
Запържете рулцата в загрят тиган със слънчогледово масло от всички страни.
ВЗемете 4-6 с.л. бульон, оставете да се охлади и смесете с брашното. Добавете получената смес и заквасената сметана в тигана и като разбърквате, продължете да готвите, докато сосът се сгъсти. Сол и черен пипер на вкус.
Пилешките рулца са проси, но забележителни на вкус. Те могат да се сервират като основно ястие или аператив . Рулцата вървят добре с различни гарнитури и са подходящи за обилна вечеря.