Увивам кашкавалче в пилешкото месо и никой не може да устои на това кулинарно вълшебство

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Увивам кашкавалче в пилешкото месо и никой не може да устои на това кулинарно вълшебство
Увивам кашкавалче в пилешкото месо и никой не може да устои на това кулинарно вълшебство
8751
Увивам кашкавалче в пилешкото месо и никой не може да устои на това кулинарно вълшебство
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Можете да говорите за ползите от пилешкото месо много дълго време. Филето е особено ценено - диетично и богато на протеини, подхожда на всички вкусове и има хиляди варианти да го приготвите. Има много различни рецепти: от най-прости пилешки салати до оригиналното пилешко суфле . И любителите на пържени сочни гърди определено ще харесат тази опция.

Пилешките рулца с кашкавал са толкова привлекателни и апетитни, че моментално изчезват от масата. Нежното филе в сос е особено вкусно, когато е горещо. Ако предпочитате по-пикантни ястия, опитайте да добавите чесън или любимите си подправки, това определено ще добави още по- привлекателен вкус.

 

Съставки

Пилешки гърди 250 g

кашкавал 100-150 g

Пилешки бульон 250 мл

Сметана 2 с.л.

Пшенично брашно 1 супена лъжица

Масло 20 g

Слънчогледово олио 2 с.л. л

подправки 

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

 

Приготвяне:

Измивам пилешкото филе и оставям да изсъхне. Нарязваме всяка половина на 3-4 части и начукваме от двете страни с положено фолио, като сме добавили сол и черен пипер. 


Измийте и нарежете подправките, нарежете кашкавала на филийки. Поръсете с билки и намажете със сметана. Завиваме на ролки и фиксираме с клечки за зъби. 


Запържете рулцата в загрят тиган със слънчогледово масло от всички страни.

Залейте с бульона и оставете да къкри 15-20 минути след като заври. 


ВЗемете  4-6 с.л. бульон, оставете да се охлади и смесете с брашното. Добавете получената смес и заквасената сметана в тигана и като разбърквате, продължете да готвите, докато сосът се сгъсти. Сол и черен пипер на вкус. 

Пилешките рулца са проси, но забележителни на вкус. Те могат да се сервират като основно ястие или аператив . Рулцата вървят добре с различни гарнитури и са подходящи за обилна вечеря.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft