Невероятна рецепта за свинско в бутер тесто , на която никой не може да устои. Месото става крехко и запазва всичките си сокове в тестената "обвивка".
Свинско в бутер тесто
Продукти:
400 - 500 г свинско филе
сол, смлян черен пипер и мащерка на вкус
100 г кашкавал
зехтин
1 пак. бутер тесто
5 - 6 резена бекон
яйчен жълтък
сусам за поръсване
Приготвяне:
Посолете свинското филе, подправете и поръсете с мащерка.
Нарежете кашкавала на филийки и сложете малко олио в тигана.
Загрейте и запържете филето от двете страни за около 5 минути, за да се запечата.
Поръсете плота с обикновено брашно и разточете бутер тестото върху него.
Върху него разпределете филийките бекон, поставете също филийките кашкавал и филето.
Увийте на стегнато руло и притиснете краищата.
Покрийте тавата с хартия за печене и прехвърлете вътре увитото в тестото месо, като намажете горната част на тестото с разбит жълтък и поръсите със сусам.
Сложете две рула фолио в тестото и печете 45 минути в предварително загрята фурна на 200°C.
Ако тестото започне бързо да покафенява, покрийте тавата с фолио.
Пожелаваме ви добър апетит!