Лятото е сезонът на патладжаните - правилно приготвени, те са истински деликатес и надминават по вкус дори месото. Пържени, печени, задушени - всички тези методи вече са пълна скука.
Непременно опитайте тези лесни и вкусни патладжанени рулца със сирене и орехи - ще останете предоволни и вие, и близките ви:
Патладжанени рулца със сирене и орехи
Продукти:
3 патладжана
350 гр.сирене или извара
50 гр.орехи
2 домата
60 гр.сусам
3 скилидки чесън
копър
2 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Отрежете двата края на патладжаните и нарежете на филийки. След това ги посолете, поставете в купа и ги оставете да се отцедят за 10 минути.
Ядките нарежете на малки парченца.
Сложете сиренето/изварата в купа и го разбийте с блендер. Добавете към него чесъна (счукан), нарязания копър и ядките. Овкусете със сол и пипер и след това разбъркайте добре.
Измийте патладжаните под течаща вода и ги прехвърлете в тавичка, намазана със зехтин. Намажете и патладжаните с малко зехтин, след което ги изпечете във фурната, предварително загрята на 200 градуса. Печете 20 минути.
Нарежете доматите на малки парченца.
Вземете филийка патладжан, намажете с плънката от сирене и поставете доматче в единия край. След това навийте патладжана на руло. Оформете така и останалите филийки патладжан.
Готовите рула оваляйте хубаво в сусам, подредете върху плато и поднесете.
Приятен апетит!