Уж вкъщи не обичат патладжани, а като ги напълня така, питат за още! Стават и за салата, и за основно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Уж вкъщи не обичат патладжани, а като ги напълня така, питат за още! Стават и за салата, и за основно:
Уж вкъщи не обичат патладжани, а като ги напълня така, питат за още! Стават и за салата, и за...
21610
Уж вкъщи не обичат патладжани, а като ги напълня така, питат за още! Стават и за салата, и за основно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лятото е сезонът на патладжаните - правилно приготвени, те са истински деликатес и надминават по вкус дори месото. Пържени, печени, задушени - всички тези методи вече са пълна скука.

Ние ви предлагаме да опитате нещо ново, комбинация, която разгръща вкуса на патладжана и те кара да искаш още и още...

Непременно опитайте тези лесни и вкусни патладжанени рулца със сирене и орехи - ще останете предоволни и вие, и близките ви:

Патладжанени рулца със сирене и орехи

патладжанени рулца

Продукти:

3 патладжана 
350 гр.сирене или извара 
50 гр.орехи 
2 домата 
60 гр.сусам 
3 скилидки чесън 
копър 
2 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Отрежете двата края на патладжаните и нарежете на филийки. След това ги посолете, поставете в купа и ги оставете да се отцедят за 10 минути. 

Ядките нарежете на малки парченца. 

Сложете сиренето/изварата в купа и го разбийте с блендер. Добавете към него чесъна (счукан), нарязания копър и ядките. Овкусете със сол и пипер и след това разбъркайте добре. 

Измийте патладжаните под течаща вода и ги прехвърлете в тавичка, намазана със зехтин. Намажете и патладжаните с малко зехтин, след което ги изпечете във фурната, предварително загрята на 200 градуса. Печете 20 минути. 

Нарежете доматите на малки парченца.

Вземете филийка патладжан, намажете с плънката от сирене и поставете доматче в единия край. След това навийте патладжана на руло. Оформете така и останалите филийки патладжан.

Готовите рула оваляйте хубаво в сусам, подредете върху плато и поднесете.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft