Печените картофи сами по себе си са много вкусни, но ние ще ви научим как да ги превърнете в истински шедьовър! С тази рецепта за раирани картофки ще спечелите сърцата на всички близки, а изпълнението е толкова лесно, че с него може да се справи и новак в кухнята. Ето как да си приготвите най-вкусните печени картофки :
Раирани картофи
Продукти:
100 мл мл олио
7-8 големи картофа
100 гр.кашкавал
200 гр.бекон
100 гр.доматено пюре
сол, черен пипер - на вкус
връзка магданоз
Приготвяне:
Намажете съда за печене с растително масло.
Обелете картофите и направете дълбоки успоредни разрези в тях, широки 5 мм.
Нарязаните картофи се поставят в тавичка за печене.
Намажете ги отгоре и вътре в разрезите с растително масло (не забравяйте да смажете всички разрези, така че да не се слепват).
Отново покрийте картофите с олио отгоре и разтворете разрезите.
След това посолете и поръсете картофите с черен пипер.
Пъхнете ги във фурната, предварително загрята на 180 ° С, за 35-40 минути.
След това ги извадете и напълнете разредите с резени бекон (във всеки разрез).
След това намажете пълнените картофи с доматено пюре (можете да залеете с доматен сос) и поръсете с настърган кашкавал.
Отново пъхнете във фурната за 10 минути.
След това извадете, поръсете с пресен магданоз и поднесете топли!