Ако обичате баничките от баничарницата, но все не може да ги "докарате" като купешките, то ние имаме за вас отлична рецепта. Пригответе ги така и всички ще са убедени, че сте точили корите.
Върхът на домашните банички
Продукти:
- 500 гр. кори за баница
За намазване:
- 3 яйца
- 1 чаена лъжичка сол или на вкус
- 1 чаша олио (200 мл)
- 1 чаша кисело мляко (200 мл)
- 1 пакетче бакпулвер (10 гр)
- 1/2 чаша брашно
За плънка:
- 500 г сирене
- 1 яйце
- 1/2 чаена лъжичка сол или на вкус
Приготвяне:
1. В дълбока купа разбийте яйцата с киселото мляко и олиото, след което добавете брашното смесено с бакпулвера и сол на вкус. Загладете, за да няма бучки.
2. Добавете яйце и сол на вкус към сиренето, след което разбъркайте.
3.Отделете 4 кори от купчината и ги нарежете на тънки лентички (останалите завийте, за да не съхнат).
Снимка: YouTube
4. Вземете едната кора и я намажете с яйчената заливка до половината (2 с. л. са достатъчни), след което нанесете около 2 с. л. сиренена плънка.
Снимка: YouTube
5. Подредете нарязаните ленти върху сиренето, а след това сухата част загънете върху плънката (намазаната половина). Намажете горната повърхност със супена лъжица заливка.
Снимка: YouTube
6. Навийте на руло, като повдигнете подложката (може да използвате хартия за печене). Навива се като баничка-подкова или се редят рулца в намаслена тава. Повторете процедурата и с останалите кори.
7. С останалата част от заливката намажете горната част на баниците на по-дебел слой. Печете ги в загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути или до приятен загар.
Снимка: YouTube
След изпичане ги покрийте с кърпа и ги оставете да изстинат и омекнат малко преди сервиране.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!