Ужасна грешка правите, ако миете пилето под течаща вода преди готвене, яйцата също-Ето как се прави правилно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ужасна грешка правите, ако миете пилето под течаща вода преди готвене, яйцата също-Ето как се прави правилно!
2839
Снимков материал: pixabay.com
Ужасна грешка правите, ако миете пилето под течаща вода преди готвене, яйцата също-Ето как се прави правилно!

МОЕТО ПИЛЕ

Причината е, че повърхността на тези продукти е покрита с много микроорганизми, сред които има и такива, причиняващи доста неприятни, дори опасни заболявания. Много от техните патогени живеят в земята (между другото, един грам градинска почва съдържа около един милиард сапрофитни бактерии, включително носители на нелечими инфекции). И представители на животинския свят са в активен контакт с него.

Казвате ужас? Но не всички сапрофити са толкова коварни. Те дори са полезни, тъй като преработват органичните остатъци от растителния и животински свят, в резултат на което почвата става плодородна .

Но от това как измиваме пилешкото, телешкото, свинското, рибата зависи дали ще се предпазим от зараза. Представете си, че миете пилешко или друго месо под струя. Водата пръска във всички посоки, удря дрехите ви, повърхността на мивката, кухненските мебели, близките съдове и храна. Заедно с капчиците се разлитат хиляди невидими бактерии.

Тайната на правилното измиване: измийте пилето

Междувременно, ако сред тях има опасни, няма да ги унищожите с измиване. Затова е по-добре да не миете месото преди готвене. Причинителите на инфекциозните заболявания загиват само при висока температура. Ето защо е важно правилно да готвите птици, месо, риба ...

Но как да освободите месото от малки парченца костни фрагменти? Можете да изплакнете птици или месо във вода, като ги изсипете в купа. След това изсушете измитите парчета или трупа с хартиени кърпи. Измийте купата обилно със сапун, сода и друг препарат за миене на съдове. И по-често избърсвайте кухненските повърхности с дезинфектанти (опитът от пандемията също не беше напразен).

Моите яйца

Що се отнася до яйцата, те не трябва да се мият веднага след покупката, за да се запази естественият защитен филм, който предпазва яйцето от проникване на бактерии и изсъхване. С това фолио яйцето остава използваемо по-дълго. Моля, обърнете внимание, че купуваме само яйца с черупка без нито една пукнатина.

В крайна сметка всяко увреждане на черупката е отворена врата за вредни бактерии. Но непосредствено преди приготвянето на бъркани яйца, бъркани яйца, варени яйца, сладкиши от сладкиши, кремове и напитки на основата на яйца, яйцата трябва да се измиват задължително и винаги.

НАЙ-ДОБРЕ Е ДА ОРГАНИЗИРАТЕ ЯЙЧЕНА БАНЯ ТАКА:

Накиснете яйцата за половин час в соден разтвор (1 супена лъжица сода на 1 литър вода).
След това изплакнете яйцата под течаща вода. За да направите това, трябва да изберете специални съдове, да ги етикетирате и да не ги използвате за нищо друго.

Това, което също е много важно, е да поддържате чисти кухненските предмети и зоните, които са по-податливи на замърсяване от други. В допълнение към мивките и работните повърхности, това са също гъби и салфетки за миене на съдове. Измийте ги старателно и ги сменяйте веднъж седмично.

Дъските за рязане също са проблемни предмети. За да сведете до минимум рисковете от хранително отравяне, най-добре е да имате поне четири дъски. Първият ще използвате само за месо, вторият - за риба, на третия ще режете зеленчуци и плодове, а четвъртият ще бъде полезен за рязане на хляб и пайове.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft