8 яйца
1 глава лук
1 средна тиквичка
200 грама кашкавал (може половината да е пушен)
сол, черен пипер и други подправки на вкус
олио
Нарежете тиквичката на тънки парченца, лука на полукръгчета и ги изпържете в нагорещено олио, докато лукът придобият златист цвят.
Разбийте яйцата в съд и към тях прибавете настъргания кашкавал (оставете част от него за покритие) и подправките.
Половината от получената смес налейте във формата, която ще използвате за печене, като предварително сте намазали дъното й с олио или друга мазнина, пишеframar.bg.
Върху тази основа разпределете тиквичките с лука и покрийте с останалата яйчна комбинация. Най-отгоре подредете парченца кашкавал и изпечете ястието във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 30 - 35 минути.
Добър апетит!