Кога за последен път сте яли бухтички Те нямат нищо общо с тези, продавани в супермаркета . С изключение на съставките, разбира се. В края на краищата истинските понички са преди всичко бързи сладкиши, които се сервират с какао или чай. Горещо, ароматно! Няма нищо по -вкусно от бухтички в тиган, ако говорим за прости рецепти с брашно.
Обикновено се нуждаете от много масло, за да направите бухтичките. Но в нашия случай ще е необходимо доста малко съставки. Тестото се оказва много нежно, меко и още повече прилича на палачинки .
Съставки
Яйце 4 бр.
Захар 100 гр
Сол на вкус
Слънчогледово олио 5 супени лъжици
Сметана 150 гр
Бакпулвер 2 ч.ч
Пшенично брашно 500 гр
Подготовка
Извадете предварително храната от хладилника, така че всички да са на стайна температура. След това разбийте яйцата със захар, докато масата се сгъсти и изсветли.
Добавете заквасена сметана. Изсипете брашно, пресято с бакпулвер и щипка сол, след което омесете меко еластично тесто
Разточете тестото на слой с дебелина сантиметър и половина и изрежете кръговете с форма или с ръце оформете, другия вариант е просто с лъжицата да ги слагате в тигана. Или друга форма. Запържете в олио от двете страни до златисто кафяво
Тази рецепта е универсална: добавете по -малко захар и повече сол, според вкуса ви. Опитайте тази рецепта в различни варианти и споделете в коментарите коя ви харесва най -много.