Уиски за предпазване от рак и понижаване риска от инфаркт

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Уиски за предпазване от рак и понижаване риска от инфаркт
3148
Снимков материал: pixabay.com
Уиски за предпазване от рак и понижаване риска от инфаркт

100 гр. уиски дневно усилват съпротивителните сили на тялото срещу рака, показва ново проучване.
Уискито съдържа много антиоксиданти, ограничаващи растежа на раковите клетки.

То съдържа елагова киселина, която може да ограничава взаимодействието на

ДНК-то с някои канцерогенни вещества като нитрозамини.

 

Уискито оказва благоприятно влияние при алергии и настинка. Консумацията му помага и при болки в гърлото, ако към него се добавят лимон и гореща вода. Не трябва обаче да се прекалява.

 

Уискито предпазва от кръвосъсирване и запушване на артериите и по този начин понижава рисковете от инфаркт. Защото е богато на антиоксиданти, то ограничава окисляването на липопротеините в кръвта, а от там и сърдечните болести.

 

В умерени количества уискито се препоръчва на хора с наднормено тегло. Има ниско калорийно съдържание и не съдържа мазнини. Подпомага храносмилането и овладяването на апетита и преяждането.
Сред останалите установени здравни ползи от уискито са поодобряване на паметта, намаляване на стреса и безпокойството, подобрение на съня, удължаване на продължителността на живота.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft