Украински вертуни или кюфтенца в омлет
18 Юни 2015
10257
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Към мляното месо прибавете нарязана глава лук, сол и черен пипер на вкус.
Вземете яйцата, количеството зависи от това колко порции ще приготвяте, и ги разбийте като за омлет.
Вземете малко от каймата, сплескайте на по-широко кюфте, поставете го върху чиния и залейте с разбитото яйце.
Загрейте тигана.
В тигана излейте яйцето и в средата му пуснете кюфтето, покрийте с капак и изпържете. След това обърнете от другата страна и отново изпържете под капак.
Готовия омлет оставете да се отцеди и поохлади.
След това го завийте внимателно на руло, като леко повдигате единия ръб.
Изпържете отново до готовност на месото.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари