Умирам за него, мога да го ям всеки ден! Вкусът на пухкаво тесто и разтягащия се разтопен...
27 Ноември 2016
23631
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Истински разкош за всички, които обичат тесто и кашкавал ! Този тутманик с кашкавал не е особено труден за приготвяне, а ще вземе акъла на всички гладници вкъщи!
Съставки:
200 гр. кашкавал
350 гр.
брашно
170 гр. масло
1 яйце
1 жълтък
1/4 ч.л. сол
1/2 с.л. захар
200 мл прясно мляко
1,5 ч.л. суха мая
Приготвяне:
- Разтворете в топлото мляко захарта и сухата мая. Добавете яйцето, солта, 50 грама размекнато масло, пресятото брашно. Замесете тесто.
- Сложете тестото на топло. Когато удвои обема си, можете да започнете да работите с него.
- Разделете тестото на 7 равни части.
- Разточете всяко парче тесто на тънка кора и яо поставете в намазана форма за печене (20 х 25 см). Намажете кората с разтопено масло и поръсете обилно с настърган кашкавал. След това сложете следващата кора отгоре и разпределете добре. Отново намажете с разтопено масло и поръсете с кашкавал. Продължете да редувате слоевете, ръсейки с кашкавал между тях.
- Последната кора не се поръсва с кашкавал, а се маже с разбит жълтък. Готовият тутманик нарежете на правоъгълници. Покрийте с фолио и го сложете на топло място да втаса за около 20 минути.
- Загрейте фурната до 180 градуса и изпечете вътре тутманика за 40-тина минути.
Ето и подробно видео с указания към рецептата:
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари