ПРОДУКТИ:
2 яйца
2 чаши (150 мл) захар
2 чаши (150 мл) олио
2 чаши (150 мл) прясно мляко
1 чаша (200 мл) грис
1 чаша (200 мл) брашно
по 1 бакпулвер и ванилия
100 гр. счукани орехи
100 гр.
СИРОП:
2 чаши (200 мл) захар
1 чаша (200 мл) вода
ГЛАЗУРА:
100 гр. шоколад
3 супени лъжици масло
2 супени лъжици прясно мляко
за отгоре - нарязани орехи
ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват със захарта. След това се добавят всички други съставки и бавно се разбърква на най-слабата скорост на миксера. Сместа се прехвърля в намазнена тавичка 20Х30 см и се пече на 180 градуса около 30 мин.
След това се приготвя сиропът. Сваряват се захарта и водата и с горещия сироп се залива охладения сладкиш. Накрая се приготвя глазурата и с нея се залива реването. Отгоре се поръсва със счукани орехи.