Повечето домакини правят баницата с купешки кори. Но домашно приготвените кори за баница са несравнимо по-вкусни, а всичко, приготвено с тях, се топи в устата! Днес ви предлагаме да опитате невероятните дърпани банички със сирене - удоволствие на 100% за цялото семейство:
Дърпани банички със сирене
Продукти:
450 мл вода
750 гр.
1 к.л. сол с качул
1 с.л. оцет
1 с.л. олио
Освен това:
сирене
1 к.ч. олио
1 к.ч. свинска мас
Приготвяне:
Пресейте брашното върху кухненския плот и направете кладенче. Налейте вътре водата, солта, оцета и олиото. Замесете меко, нелепящо тесто. Разделете го на 6 равни части. Оформете ги на топки. Сложете в тавичка малко олио, оваляйте всяка топка и ги подредете една до друга. Завийте с памучна кърпа и оставете за 30- 40 минута да се отпуснат.
Вземете една топка и я раздърпайте възможно най-тънко до прозрачност. Стопете свинската мас и я смесете с олиото.
Поръсете кората с малко мазнина, сирене и затворете на квадрат, като при всяко затваряне поръсвате сухите краища с мазнина. Не трябва да има затворена част тесто за баница без мазнина. Затворете отново и ще получите правоъгълник. Поръсете с мазнина и затворете краищата към средата.
Подредете готовите банички в тавичка, застлана с хартия за печене, и отново полейте с мазнина. Печете дърпаните банички на 200°C до готовност.
Да ви е сладко!