
Сочен сладкиш с плодов вкус и красиви цветове за любителите на праскови и боровинки.
Разбийте хубаво маслото, яйцата, захарта и ваниловата захар, докато станат на пяна. След това добавете заквасената сметана, Разбийте отново, а накрая прибавете брашното с бакпулвера.
Нарежете прасковите на парчета.
Изсипете сместа в кръгла тава с диаметър 24 см., отгоре се подредете парчетата праскови (2 праскови) и половината от боровинките. Над тях поръсете със захар.
Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса. След 25 мин. печене извадете сладкиша от фурната и подредете отгоре останалата част от прасковите и боровинките, а върху тях отново поръсете малко захар. Върнете във фурната за още 20-тина минути.
Оставете изпечения сладкиш да се охлади половин час, след което го поръсете обилно с пудра захар.
Прекрасен е и на следващия ден.