Невъзможно е да се спрете на едно парче от тези вкусни пълнени хлебчета ! Пухкави, мекички и много, много вкусни - пълнените питки с кашкавал и картофи се приготвят много лесно в обикновена тава. Ето рецептата на тази голяма вкусотия:
Пълнено хлебче с кашкавал и картофи
Продукти:
140 гр. брашно (7 супени лъжици, равни)
1 ч.л.
90 мл прясно мляко (4,5 супени лъжици)
10 гр. масло (1 супена лъжица)
2 средни картофа
30 гр. майонеза (2 супени лъжици)
200-300 гр. твърдо сирене (кашкавал или чедър)
Приготвяне:
Замесете меко тесто от брашното, солта, млякото и мекото масло. Покрийте и приберете в хладилник, докато се готви плънката.
Сварете картофите, пасирайте на пюре, добавете към тях майонеза и разбъркайте.
Разточете тестото на един пласт, поръсете половината от настъргания кашкавал, отгоре сложете пюрето от картофи и поръсете с останалия кашкавал.
Защипете краищата на тестото отгоре в центъра, разточете с точилка до размера на тигана. В предварително загрят тиган, на среден огън, запържете хлебчето от двете страни до златисто кафяво.
Сервирайте горещо, докато сиренето още "се точи".
Опитайте този вкусен плосък хляб - толкова е прост, но вкусен!