Сочната кокосова торта е един от любимите десерти на Унгария, така че често може да се намери на семейните трапези. Приготвя се за минути само от няколко съставки и няма да ви отнеме много време, но ще ви спечели с невероятния си вкус още на първата хапка.
Унгарска кокосова торта
Продукти:
За кората:
- 4 яйца
- 1 чаша и половина брашно
- 1 чаша захар
- 1 бакпулвер
- 1 чаша захар
- ванилия
За заливката:
- 200 мл вода
- 60 г масло
- 1 чаша захар
- 2 супени лъжици какао
За поръсване:
- кокосово брашно
Приготвяне:
За да приготвите кората, разбийте яйцата със захарта. След това добавете брашното, към което сте добавили бакпулвера. Накрая се добавя ванилия. Всичко това се прехвърля в тава, намазана с масло и се пече на 150 градуса.
Проверете готовността с клечка за зъби. Ако нищо не залепне по клечката за зъби, извадете кората от фурната и я оставете да изстине добре.
Докато кората се охлажда, сложете всички продукти за дресинга в тенджера и разбъркайте до получаване на гъст сироп.
Когато кората изстине, направете дупки и я потопете добре с изстиналия сироп.
Снимка: Pinterest
След това поръсете отгоре с кокос и тортата е готова за вкусване!
Снимка: Pinterest