150 гр. пудра захар
150 мл заквасена сметана
125 гр. маргарин (на стайна температура) +1 лъжичка ванилов екстракт или ром
1 яйце
1 бакпулвер
400-450 гр. брашно
Крем:
1500 мл прясно мляко
15 супени лъжици захар
100 гр. тъмен шоколад
125 гр. маргарин
10 супени лъжици брашно
5 супени лъжици нишесте
2 супени лъжици ванилов екстракт
Глазура:
100 мл течна сметана
100 гр. тъмен шоколад с по-голям процент какао
150 гр. млечен шоколад
4 супени лъжици масло
В купа сложете маргарина, захарта, яйцето и ваниловия екстракт. Разбийте сместа с миксер на пяна. Ако използвате обикновена захар, бийте малко по-дълго, докато се разтопи. Когато е готово, добавете бакпулвера и 350 гр. брашно. Разбийте хубаво и ако трябва, добавете още брашно. Всяко брашно поема различно. Трябва да замесите меко тесто, което не залепва. Тестото може да оставите около 30-тина минути в хладилник, но не е необходимо.
Разделете го на 4 равни части.
Включете фурната на 250 градуса и я оставете да се загрее.
Върху хартия за печене с размера на тавата 40х30 см. поставете едната част от тестото т.е. 1/4 от тестото. Разплескайте леко във вид на правоъгълник, след което с точилка изтънете цялата повърхност - трябва да получите тънки кори.
Прехвърлете хартията заедно с тестото върху на тавата. Сложете корите да се пекат на 200 градуса по за около 7 минути. Трябва да бъдат светли, почти бели. Когато извадите една кора, отгоре поставете хартия за печене и нещо тежко, за да притисне кората. Докато се пече едната кора, оформете следващите.
Когато всички са готови, още топли ги слепете с крема и ги покрийте с хартия за печене с някаква плоска тежест отгоре. Поставете сладкиша за една нощ в хладилник да омекне хубаво и да стегне кремът. На другия ден залейте с глазурата и я оставете да се втвърди.
Нарежете Маджарицата на кубчета или правоъгълници.
За крема:
Отделете 270 мл от млякото, а останалото оставете да се загрее на огъня.
В отделеното мляко разтворете брашното, нишестето и захарта. Когато млякото заври, изсипете вътре бавно сместа и сварете гъст крем. В горещия още крем поставете маргарина, шоколада, какаото и ваниловия екстракт. Разбийте с миксер до еднородна смес и оставете да се охлади (не поставяйте в хладилника).
Разбъркайте охладения крем и го разделете в три еднакви съда.
Кремът се приготвя преди корите - така ще бъде вече хладък, когато и последната кора е готова.
Глазура:
Поставете сметаната да се загрее до точката на кипене, а през това време нарежете шоколада на малки парчета. Залейте го с врялата сметаната и оставете така за 2 мин. След това разбъркайте с шпатула, за да се разтопи, а после дообъркайте с тел. Трябва хубаво да разбъркате сместа, докато глазурата стане лъскава и гладка.
Залейте с нея сладкиша и оставете да стегне.