Унгарска Маджарица - нежни блатове, слепени със сочен шоколадов крем и перфектна глазура

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Унгарска Маджарица - нежни блатове, слепени със сочен шоколадов крем и перфектна глазура
Унгарска Маджарица - нежни блатове, слепени със сочен шоколадов крем и перфектна глазура
admin
Добавена от: admin
7800
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 гр. пудра захар
150 мл заквасена сметана
125 гр. маргарин (на стайна температура) +1 лъжичка ванилов екстракт или ром
1 яйце
1 бакпулвер
400-450 гр. брашно
Крем:
1500 мл прясно мляко
15 супени лъжици захар
100 гр. тъмен шоколад
125 гр. маргарин
10 супени лъжици брашно
5 супени лъжици нишесте
2 супени лъжици ванилов екстракт
Глазура:
100 мл течна сметана
100 гр. тъмен шоколад с по-голям процент какао
150 гр. млечен шоколад
4 супени лъжици масло

В купа сложете маргарина, захарта, яйцето и ваниловия екстракт. Разбийте сместа с миксер на пяна. Ако използвате обикновена захар, бийте малко по-дълго, докато се разтопи. Когато е готово, добавете бакпулвера и 350 гр. брашно. Разбийте хубаво и ако трябва, добавете още брашно. Всяко брашно поема различно. Трябва да замесите меко тесто, което не залепва. Тестото може да оставите около 30-тина минути в хладилник, но не е необходимо. 
Разделете го на 4 равни части.

Включете фурната на 250 градуса и я оставете да се загрее. 
Върху хартия за печене с размера на тавата 40х30 см. поставете едната част от тестото т.е. 1/4 от тестото. Разплескайте леко във вид на правоъгълник, след което с точилка изтънете цялата повърхност - трябва да получите тънки кори. 
Прехвърлете хартията заедно с тестото върху на тавата. Сложете корите да се пекат на 200 градуса по за около 7 минути. Трябва да бъдат светли, почти бели. Когато извадите една кора, отгоре поставете хартия за печене и нещо тежко, за да притисне кората. Докато се пече едната кора, оформете следващите.

Когато всички са готови, още топли ги слепете с крема и ги покрийте с хартия за печене с някаква плоска тежест отгоре. Поставете сладкиша за една нощ в хладилник да омекне хубаво и да стегне кремът. На другия ден залейте с глазурата и я оставете да се втвърди. 
Нарежете Маджарицата на кубчета или правоъгълници.

За крема:
Отделете 270 мл от млякото, а останалото оставете да се загрее на огъня. 
В отделеното мляко разтворете брашното, нишестето и захарта. Когато млякото заври, изсипете вътре бавно сместа и сварете гъст крем. В горещия още крем поставете маргарина, шоколада, какаото и ваниловия екстракт. Разбийте с миксер до еднородна смес и оставете да се охлади (не поставяйте в хладилника). 
Разбъркайте охладения крем и го разделете в три еднакви съда.

Кремът се приготвя преди корите - така ще бъде вече хладък, когато и последната кора е готова.

Глазура:
Поставете сметаната да се загрее до точката на кипене, а през това време нарежете шоколада на малки парчета. Залейте го с врялата сметаната и оставете така за 2 мин. След това разбъркайте с шпатула, за да се разтопи, а после дообъркайте с тел. Трябва хубаво да разбъркате сместа, докато глазурата стане лъскава и гладка. 
Залейте с нея сладкиша и оставете да стегне.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft