Унгарски бадемови бисквити
22 Септември 2012
11249
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150 г брашно
150 г масло
80 г пудра захар
80 г бадеми
1 супена лъжица лимонов сок
2 супени лъжици ром
200 г мармалад (желе, маслен крем, фъстъчено масло)
Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се бадемите, смлени или много ситно счукани, лимоновият сок, ромът и брашното. Замесва се тесто, което се оставя да престои в хладилника. Разточва се кора с дебелина 7-8 мм. Режат се кръгли форми и се изпичат в намазана с масло тава в умерена фурна. Слепват се две по две с мармалад или крем по желание. Леко се поръсват с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари