Предлагаме ви лесната рецепта за универсална пухкава панировка . В крайна сметка вкусът на продукта, който пържим, до голяма степен зависи от качеството на тестото. Ние предлагаме проста, но вкусна версия на тесто за паниране . Тестото е универсално, подходящо за риба и месо, зеленчуци и др.
За да направите универсална панировка , имате нужда от следните съставки:
Универсална панировка
Продукти:
5-7 с.л. брашно
2 яйца
щипка сол
3 с.л.
300-400 гр. филе от риба (или месо, или зеленчуци - например тиквички)
сол, черен пипер и подправки на вкус
растително масло за пържене
Приготвяне:
Разбийте яйцата със сол, заквасена сметана или майонеза, пресято брашно и замесете хомогенна маса.
Подправете рибното филе със сол и черен пипер, лимонов сок и подправки по ваш вкус. Оставете рибата да се маринова за 30 минути.
Оваляйте хубаво продукта, който ще пържите, в тестото и и изпържете в добре загрято растително масло.
Тестото ще бъде по-вкусно, ако към него добавите нарязан пресен копър и любимите си подправки.
Ако имате повече риба или месо, увеличете количеството съставки за тестото. Просто не излизайте от пропорцията.
Тази панировка е чудесна, защото след пържене няма нужда да слагате изпържените продукти върху хартиени кърпи - тестото изобщо не абсорбира растително масло. Съчетава се добре с чушки, пиле, твърдо сирене и т.н.