плодове 1 кг
захар 600-700 гр.
Как да си приготвите вкусно, ароматно сладко с минимално усилие и време? Тази рецепта за конфитюри е точно такава- проста и бърза. Не предвижда продължително топлинно третиране на плодове. За всеки, който оценява всяка минута от времето си - просто идеална!
Видът плод е от основно значение, силата на това сладко е най- вече за френско грозде, малини, ягоди, боровинки, касис, грозде. Благодарение на нежната топлинна обработка, плодовете перфектно задържат цвета, аромата и формата си. Безспорният плюс на шведското сладко е , че количеството захар в него не е чак толкова много и заготовките се съхраняват безпроблемно в килера при стайна температура.
Подготовка
Изберете плодовете, измийте и поставете в тенджера, за да приготвите конфитюра. С помощта лъжица намачкайте на каша плодоветее.
Поставете на огъня, варете до кипване в продължение на 15-20 минути.
Извадете от котлона, добавете захар, бързо разбъркайте, докато захарта се разтвори. Сложете топлият конфитюр в стерилизирани буркани, затворете
Когато конфитюрът се охлади, консистенцията става много подобна на желе, а нетечна. И това без добавяне на пектин и други желиращи агенти, имайте предвид. Ако харесвате бързи начини за правене на конфитюр , запомнете рецепта и я споделете с приятелите си!