В купа се слага маята, посипва се със солта и захарта, които спомагат да се разтопи бързо. Прибавя се киселото мляко и бакпулвера. Разбърква се. Слага се олиото и топлата вода и се изсипва в тавата, в която е брашното. Брашното е разположено покрай стените на тавата, а в средата има ямичка, в която се изсипва сместа. Бърка се с лъжица, като постепенно се прибавя по-малко брашно от краищата на тавата.
Като се сгъсти започва да се меси с ръце. Когато тестото спре да лепне се слага в купа, намазана с олио, завива се с кърпа, а под купата се слага съд, в който има гореща вода. Така от парата тестото бухва за около час. След това тестото се разтегля- не се точи, за да не спадне, реже се, правят се желаните форми, подреждат се в намаслена тава и се повтаря процедурата със съда с гореща вода. Когато оформеното тесто бухне, се намазва с жълтък, поръсва се със сусам, мак и пр., слага се във фурната на 180 градуса, най-долу и се пече около 50 минути до час.
Универсално тесто без яйца
19 Март 2012
43140
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари