Универсално тесто с мая
7 Март 2012
96106
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг брашно
мая за хляб (суха)
250 мл прясно мляко
500 г кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
1 бр. яйце
олио за намазване
Пресява се брашното в дълбок съд и в него се прави кладенче. Смесват се маята, топлото прясно мляко и захарта и се изсипват в брашното. Добавят се яйцето и киселото мляко с шупналата в него сода. Слага се солта и се омесва меко тесто, което се намазва обилно с олио и се съхранява в чист найлонов плик в хладилника. Меси се вечерта и на сутринта е готово за ползване. Може да престои няколко дни в хладилник, като се взема от него колкото е необходимо.
От това тесто могат да се правят пити, пици, мекици, кренвиршки и други закуски със сладка и солена плънка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари