Как баба съхранява пилето в буркани - издържа до 12 месеца без хладилник и е като току-що сготвено!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как баба съхранява пилето в буркани - издържа до 12 месеца без хладилник и е като току-що сготвено!
Как баба съхранява пилето в буркани - издържа до 12 месеца без хладилник и е като току-що сготвено!
11127
Как баба съхранява пилето в буркани - издържа до 12 месеца без хладилник и е като току-що сготвено!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Консервирането на месо никога не е било по-лесно! По този начин ще запазите пилето до 12 месеца, без дори да го съхранявате в хладилник!

Уникален начин за съхранение на пилешко .

Вдъхновете се от тази лесна рецепта за пиле в буркани - ще има за цялата година:

пиле в буркани

Пиле в буркани за цялата година - крехко и сочно

Продукти:

4 кг пилешко

4 чаени лъжички сол

Черен смлян пипер

Смлян червен пипер на прах

4 супени лъжици оцет

4 глави лук

1 връзка магданоз

Приготвяне:

Първо измийте добре пилето.

След това го поставете върху хартиени кърпи и го подсушете добре.

пиле със сол

Сега поставете пилешките парчета в купа.

Поръсете пилето със сол, черен пипер, червен пипер и добавете оцет.

Разбъркайте добре на ръка.

Обелете лука, нарежете го на кръгчета и поставете в купа.

Нарежете магданоза на ситно, добавете към лука, овкусете със сол и разбъркайте.

Пригответе чисти еднолитрови буркани за консервиране.

Поставете лука на дъното.

Добавете месото и отново сложете от лука.

пиле в буркани

Ако има място, може отгоре да сложите друго парче месо и да затворите плътно буркана с капак.

Поставете памучна кърпа на дъното на по-широката тенджера.

След това поставете бурканите с месото един до друг.

Залейте бурканите с вода, така че да ги покрие, и захлупете тенджерата с капак.

Оставете водата да заври.

Варете 5-6 часа на слаб огън.

След това отворете тенджерата, оставете да изстине, след това извадете бурканите и ги избършете.

буркани пилешко

Когато месото се охлади напълно, отделеният от него сок ще има желатинова консистенция.

Съхранявайте на тъмно и хладно място при температура не по-висока от 10 ° C.

пиле от буркан

Така приготвеното пиле е готово за консумация - тъй като се е готвило в собствен сос, е станало много крехко и сочно - ще се убедите сами, щом го опитате!

крехко пиле в буркани

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft