Това предястие от патладжани може да се превърне и в пълноценно ястие, особено ако го сервирате с ориз или салата. Интензивният вкус и хрупкавата коричка, както и необичайната визия и напълно простата рецепта правят тези пълнени патладжани уникални! Опитайте да ги направите днес! Ето рецептата за нашия Уникален патладжан аламинут :
Уникален патладжан аламинут
Продукти:
1 морков
1 голям патладжан
1 щафетка шунка или колбас (може да се замени с варено пиле, наденица и т.н.)
зелен лук - 2-3 пера
2 яйца
100 гр. брашно
сол и подправки на вкус
растително масло за пържене
Приготвяне:
1. Нарежете патладжаните на филийки и оставете в подсолена вода за 5 минути.
2.
3. Изрежете средата на патладжаните.
4. Нарежете я на ситно, добавете към останалите съставки. Разбийте две яйца, посолете, добавете подправки на вкус, разбъркайте. Добавете 100 гр. брашно, разбъркайте за последен път.
5. Сложете филийките патладжан в намаслен тиган на среден огън.
6. Поставете пълнежа вътре, покрийте с капак и оставете да се запържат и да се сготвят на дъното (около 5 минути).
7. Обърнете, запържете от другата страна.
Сложете го в чиния и сервирайте!
Да ви е сладко!